Algemeen Nieuws en Actualiteiten 1

(zie ook: oudere berichten)

Subsidie voor kermis

Stichting Oranje Comité Aarle-Rixtel zet zich samen met de scouting, de ondernemersvereniging, gildes en horeca in om de kermis in Aarle-Rixtel aantrekkelijker te maken en hoopt zo de kermis nieuw leven in te blazen. Om dit te bewerkstelligen organiseren zij samen diverse activiteiten voor jong en oud. De gemeente stelt hiervoor € 500,- ter beschikking

Jota-Joti bij de scouting

Scouting Aarle-Rixtel doet komend weekend ook weer mee met  JOTA-JOTI dat staat voor Jamboree On The Air en JamboreeOn The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet.De Explorers (jongens en meiden van 15 tot en met 18 jaar) zijn het hele weekend actief op de blokhut in Aarle-Rixtel. Voor de overige leden is er op zaterdag 19 oktober een programma georganiseerd, waarbij de deelnemers door middel van spellen, opdrachten, activiteiten en raadsels zo veel mogelijk codes moeten zien te verzamelen. Door middel van deze onderdelen kunnen de deelnemers kennis maken met de JOTA en JOTI.Naast de eigen leden van Scouting Aarle-Rixtel zijn ook kinderen van buiten de Scouting uitgenodigd om mee te doen met dit programma. Het gehele programma is op het Scoutingterrein en er kan op elk moment worden ingestroomd. Starten kan vanaf 11.00 uur en het programma is om 14.00 uur ten einde.

Concert Prelude

Zondag gaf salonorkest Prelude een concert in het Kouwenbergs kerkje. Het was een prachtig optreden

foto: Frans van Kooten

In memoriam Theo van Gerwen

Theo van Gerwen is overleden.Theo leed aan een ernstige ziekte. Hij is een van de bekendste entertainers uit onze regio. Jarenlang was hij grootvorst bij de Ganzegatse Carnaval, stond talloze keren in de ton, was presentator, zanger, drummer, liedjesschrijver en acteur. Ook maakte Theo deel uit van Boel Nölle en Heleboel. Daarnaast was hij talloze malen gastspreker bij allerlei aangelegenheden, waarbij met name zijn improvisatietalent tot uiting kwam. Kortom, een prachtig mens.

foto: Theo als spreekstalmeester bij de bevrijdingsrevue in 1994

Presentatie boek het Dorp door Wim Daniëls

A.s. maandag 14 oktober verzorgt Wim Daniëls – op uitnodiging van de heemkundekring- in de Couwenbergh in Aarle-Rixtel een presentatie van zijn nieuwste boek “het Dorp”. In het boek beschrijft Wim het Dorp van vroeger en alle veranderingen die r hebben plaatsgevonden, zoals de herindelingen, het verdwijnen van dorpsfiguren en de gemeenschapszin. Uiteraard komt Aarle flink aan bod De presentatie begint om 20.00 uur.

Salonorkest Prelude in Kouwenbergs kerkje.

Zondag 13 oktober geeft Salonorkest Prelude een concert in het Kouwenbergs Kerkje Salonorkest Prelude vertolkt muziek zoals die klonk in salons en cafés in de negentiende en begin twintigste eeuw. Met viool, klarinet, piano en contrabas speelt het kwartet een gevarieerd repertoire van licht klassiek, salonmuziek, zigeunermuziek, klezmer, tango’s, chansons, jazz, pop en cabaretliedjes. Veel salonorkesten spelen muziek uit de periode van 1850 tot 1950. Maar de essentie van salonmuziek is dat je muziek speelt die nu populair is. Want vroeger vertolkten muzikanten in cafés de bekendste aria’s uit opera’s en operettes. Daarom speelt Salonorkest Prelude veel eigen bewerkingen van melodieën die iedereen kent. Luisteren naar Salonorkest Prelude is een feest van herkenning! De bezetting  bestaat uit Jacqueline Wezenberg, viool, Ad van Erp, klarinet, Jac. Gadellaa, piano en Toon Kessels, contrabas Het concert begint om 14.30 uur. De entree bedraagt 5euro incl. koffie/thee.

Veel belangstelling voor spooktocht.

Er zijn nog enkele kaarten en te verkrijgen bij Snoeperij Jantje

Een lange rij bij de voorverkoop!

Begeleid wonen van de grond

Het plan om naast de Boerenbond in de Dorpsstraat een klein complex te bouw voor begeleidkamerwonen komt van de grond.De gemeente heeft onlangs groen licht gegeven.dat betekent niet dat de bouw onmiddellijk van start gaat.Eerst moeten de vergunningaanvragen nog  in procedure worden gebracht.

Oktoberfest: 4 en 5 oktober

Scouting 85 jaar.

De scouting ( verkennerij) viert in Aarle-Rixtel haar 85 jarig bestaan.In en om de blokhut zijn diverse activiteiten.Hieronder foto’s uit het wat verdere verleden. ( klik op de foto voor een vergroting)

 

Schenkfestival

zie:

www.ed.nl/de-peel/schenk-moet-voor-meer-leven-in-de-brouwerij-zorgen-bij-kermis-aarle-rixtel~aeae4433/

Kermis in aantocht

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Vanaf zaterdag tot en met dinsdag is het weer Aarle kermis.Op zaterdag wordt de kermis feestelijk geopend in samenwerking met de gildes en de harmonie. Zaterdag en zondag is ‘Speciaalbierfestival Schenk’ ook weer van de partij. Op zondag is een schietwedstrijd voor de jeugd van 8 tot 12 jaar in samenwerking met de gildes van Aarle-Rixtel. Maandag is er de dolle kermismaandag vol met verrassingen. Op d ekermis is de “Jimmitent”weer van de partij.

Aarle-Rixtel viert volop 75 jaar bevrijding

Uniek materiaal expo Aarles heem

In het Aarlese heemhuis is de komende zondagen een interessante expositie te zien . Deze expo wordt gehouden in het kader van 75 jaar bevrijding.  Er is uniek materiaal te zien, zoals een motor van een neergestorte V1 (vliegende bom) en een parachute van een Engelse soldaat, die in het kader van operatie “Market garden” boven  Son werd gedropt. Er zijn zelfs houten plankjes te zien die afkomstig zijn van een zogenaamde glider en die door toenmalig juwelier Willem van de Kerkhof werden gebruikt voor het beleggen van de vloer in diens huiskamer. Naast dit alles is er nog veel meer te zien, waaronder ook het nodige digitale materiaal. Deze expo is elke zondag te zien van 14.00 tot 1700 uur

Bevrijdingsrevue in de Dreef

Het revuekoor van de Aarlese Revue brengt op zondagmiddag 22 september een unieke voorstelling op de planken. Het revuekoor is destijds in 1994  opgericht na het enorme succes van de grote bevrijdingsrevue die toen in de sportzaak van De Dreef werd gehouden. Deze revue is weliswaar kleinschaliger van aard maar niet minder boeiend en vermakelijk. De grote animator achter dit optreden – Annemie Van den Heuvel – is recent overleden. Maar het was haar uitdrukkelijke wens om deze revue  door te laten. Kaartjes ad 2,50 euro zijn nog verkrijgbaar bij Snoeperij Jantje. De revue begint om 14.30 uur.

Muziekfestijn

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september wordt er in De Dreef een groot muziekfestijn gehouden. Hierover binnenkort meer.

 

Expo 75 jaar bevrijding

In het heemhuis is vanaf zondag 8 september een expositie te zien over 40 jaar bevrijding.Het heemhuis is geopend tussen 14.00 en 17.00 uur