Algemeen Nieuws en Actualiteiten 1

(zie ook: oudere berichten

Snelfietsroute

Tussen Aarle-Rixtel en Eindhoven is een snelfietsroute geplan.Het onderzoek hiernaar wordt dit jaar afgrond.Als het goed is wordt deze vóór 2025 aangelegd.Hij is gepland aan de Aarlese kant va het Wilhelminaknaal, waarbij het huidige fietspad wordt aangepast/verbreed.

Onderzoek herbestemming winkelpanden

Recentelijk zijn er bij de gemeente verschillende principeverzoeken ingediend voor (leegstaande) panden in het centrum van Aarle-Rixtel. Vanwege het huidige beleid, waaronder het bestemmingsplan Kom Aarle-Rixtel is het niet zonder meer mogelijk om medewerking te verlenen aan deze verzoeken. Daarom is een startnotitie opgesteld om de diverse denkrichtingen uit een te zetten en een voorstel te doen hoe hier mee verder te gaan.

Visie Het Gulden Land

Hieronder een link naar de Visie Het Gulden land.Het plan bevat een aantal opties die momenteel ter discussie staan: visie Het Gulden Land

De Stal bestaat 50 jaar !!!

Nieuwe wooneenheden Dorpsstraat

In het voormalige winkelpand van de fam. Van Baal mogen drie woon- eenheden worden gevestigd.Het winkelgedeelte moet als zodanig behouden blijven.Het verzoek om achter dit pand twee appartementen te bouwen is afgewezen.

Omgevingsvergunning kappen Acacia Janssensstraat Aarle-Rixtel

De Acacia in een bocht aan de janssensstraat moet volgens de gemeente worden gekapt vanwege”gezondheidsredenen “van de boom.

Pop-up Restaurant Kop van Aarle

Er bestaan plannen om de komende zomer een pop-up-restaurant te openen op de kop van Aarle.Over twee, drie jaar wil men er definiteif restaurant vestigen. Volgens een tekening zou hier het hele gebied op de schop moeten, waarbij ook andere voorzieningen worden aangelegd. Momenteel is hety nog een agrarisch resp natuurgebied.

 

Plan Klokkengieterij

De plannen rond het project Klokkengieterij worden binnenkort openbaar. Zoals bekend is hier woningbouw gepland.Ook krijgt het monmentale deel een nieuwe invulling.

Lezing: Boeren in Peel en kempen

Dinsdag 7/1 houdt de heemkundekring een lezing in de Coiuwenbergh.Dit keer is het thema Boeren in de peel en de kempen.e lzing wordt gegeven door Frans Aarts. Zie: www.heemkameraarlerixtel.nl/?page_id=168

Nieuwsjaarsconcert De Goede Hoop

Zondagmiddag (5/1) houdt de harmonie haar traditionele nieuwjaarsconcert in de Dreef. Medewerking wordt verleen door Daphne Ramakers, sopraan en Pascal Pittie, tenor. Het concert begint om 14.30 uur.Entree 8,- ( ook aan de kassa verkrijgbaar).

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, op podium

Ter Smisse verkocht.

Hoeve Ter Smisse, voorheen eigenaar van wijlen gebrs Van Dooren heeft een nieuwe eigenaar.

Meester Verhappen overleden

Meester (Toon) Verhappen is overleden.”Mister” Verhappen was verbonden aan de toenmalige jongensschool ,de  Sint Josefschool, waar hij de langste tijd de derde klas onder zijn hoede had. Hij was een betrokken en zeer gemotiveerde onderwijzer.

Een foto van eind jaren 50. van links staat “mister” Verhappen.

Herdertjestocht

Vrijdagavond 27/12 vindt er weer de traditionele herdertjesticht plaats.De tocht loopt vanaf het OLV-plein via Strijp naar de fam Biemans op Croy. De kinderen dragen lampjes met zich mee en onderwijl wordt er op de midwinterhoorn geblazen.Vertrek: 18.30 vanaf het OLV-plein.De tocht gaat altijd door, weer of geen weer.

Muziek rond de kerststal

Op Tweede Kerstdag, donderdag 26 december 2019, is er in onze kerk weer ‘Muziek rond de kerststal’ tussen 14.30 uur en 16.00 uur Deelnemers  zijn: De Cantorij van de kerk o.l.v. Yolanda Vos met gregoriaanse en meerstemmige zang, Margot Pagels, sopraan, Monica Lukassen-Strijbosch, sopraan, Alain Bressers, orgel, Yolanda Vos, sopraan, Sanneke Vogels, saxofoon, en Rob Rassaerts, orgel.

Midwinter/kerstviering in Kouwenbergs kerkje; Zie:

www.ed.nl/de-peel/boze-geesten-zullen-aarle-rixtel-mijden~a898d0d2/

 

Concert Muzikale/Boel Nölle band

Graviolizaal 22 dec.

Midwinterfeest in Den Himmel

zondag 22/12

zie:

www.mooilaarbeek.nl/nieuws/algemeen/37043/midwinterfeest-met-levende-kerststal-in-aarle-rixtel-foto-s-

 

Aarle in kerstsfeer

Brabantse kerstviering in Kouwenbergs kerkje zaterdag 21 dec. 20.00 uur

Net als andere jaren organiseert folkloregroep Dikkemik ook dit jaar weer een traditionele kerstviering in het Kouwenbergs kerkje.Hieraan voorafgaand wordt er op de kiosk op de midwinterhoorn geblazen. De “viering”bestaat o.a. uit het samen zingen van traditionele kerstliedjes   en het brengen van een Brabants kerstverhaal,Daarnaast treedt violiste Jacqueline Wezenberg op en is er nog een speciaal optreden van een kleinzang groepje bestaande uit een paar leden van kamerkooR. Na afloop is er glühwein en kerstbrood. Cantique.Deze avond beging om 20.00 uur

 

 

 

Kerst-wensboom

De kerstboom op de Kouwenberg krijgt dit jaar een bijzonder tintje.Op initiatief van André van Berne  wordt het een wensboom, net zoals die in Den Bosch staat. Wil jij iemand bedanken of wil je graag een ode brengen aan een belangrijk persoon in jouw leven? Wil je misschien wel sorry zeggen tegen iemand, of juist iemand de liefde verklaren? Kom dan naar  de Kouwenberg neem een foto van de betreffende persoon mee.De boom wordt a.s. woensdag 11 dec. om 16.00 uur officieel tot wensboom gedoopt.

 

Audiotocht scouting

De scouting heeft een audiotocht samengesteld die leidt langs talloze markante Aarle plekjes. Hieronder QR-code

 

 

 

 

 

 

 

Muziekfestijn

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september wordt er in De Dreef een groot muziekfestijn gehouden. Hierover binnenkort meer.

Expo 75 jaar bevrijding

In het heemhuis is vanaf zondag 8 september een expositie te zien over 40 jaar bevrijding.Het heemhuis is geopend tussen 14.00 en 17.00 uur